Grim Muerto

Grim Muerto är en ganska ny spelautomat från Play’N Go som är baserat på den stora och viktiga religiösa högtiden Día de Muertos (de dödas dag) som firas i Mexiko och andra länder i Centralamerika. Under denna högtid samlas vänner och familj för att tillsammans be för anhöriga som har gått bort och stödja dem i deras andliga färd. Bakgrundsmusiken är fantastik och väldigt medryckande då ditt spelande ackompanjeras av ett mexikanskt mariachi-band.

Spelplanen är av klassisk typ med fem hjul, tre rader och tjugo insatslinjer.

Markerade hjul med expanderande wilds

För varje spelomgång kommer ett hjul slumpmässigt att dekorativt lysas upp och markeras av en dödskalle precis ovanför hjulet, en funktion kallad Marco Siniestro. Kommer det upp en wild-symbol, föreställandes en mexikansk gitarr på ett markerat hjul expanderar symbolen och täcker alla positioner på hjulet vilket ger ännu fler vinstkombinationer. I free spins-läget kommer Marco Siniestro att markera mellan två och fem hjul istället för en samtidigt som även jokrar kan expandera. Wild-symbolerna har sin vanliga funktion och ersätter alla symboler utom scatter.

Free spins och andra chansen

Lyckas du få upp minst tre stycken av El Libro de los Muertos (dödens bok) aktiveras dina gratisspel och du blir direkt belönad med tio free spins. En mariachi fungerar som en extrajoker under free spins-läget. Dyker en, två eller tre Candle-scatter symboler upp under free spins-läget adderas tre, sex eller tio gratisspel. En trevlig funktion är att free spins kan triggas ett obegränsat antal gånger tills maxvinsten på 250 000 mynt nås.

Vanligen behövs tre scatter-symboler för att man ska känna sig lyckligt lottad men i Grim Muerto får du en andra chans om bara två symboler skulle visa sig på spelplanen. Då kommer de fyra musikerna från Mariachi-bandet visa sig och du får välja en av dessa. En av dessa gömmer en tredje scatter-symbol, två ger dig myntvinster medan bakom den fjärde döljs en nitlott.

Grim Muerto är ett mycket underhållande spel med glada musikaliska toner och har en teoretisk återbetalningsandel på 96,51 %.