Hugo slot

Hugo var namnet på ett interaktivt TV-program under 1990-talet, skapat av det danska företaget Interactive Television Entertainment. Programmet handlade om det lilla vänliga trollet Hugo, hans fru och tre barn samt den onda häxan Afskylia. Programmet var även ett videospel där TV-tittare fick ringa in till studion och med hjälp av en knapptelefon styra Hugo genom hans äventyr. Målet med spelet var att navigera Hugo genom olika scenarion för att nå Afskylias gruva och rädda hans tillfångatagna familj. Hugo kunde kommunicera med TV-tittaren som styrde spelet och kommentera spelarens framsteg.

Nu har spelutvecklaren Play’N Go åter gett liv till Hugo som var så populär under 1990-talet där vi får följa Hugo i hans kamp mot häxan Afskylia. Spelautomaten lanserades den 23 augusti 2016 och den väcker barndomsminnen till liv. Här ska du hjälpa Hugo att hitta en väg genom guldgruvan och finna skattkammaren och rädda Hugos fru, Hugolina.

Själva spelautomaten har en klassisk spelplan med tre rader och tio vinstlinjer. Förutom att Hugo knackar på rutan ibland är det lilla trollet även wild-symbol och dubblar alla vinster samt fungerar som substitut till alla symboler utom bonus- och scatter-symboler. Spelautomaten har ingen progressiv jackpott men däremot free spins- och bonusläge. Den onda häxan Afskylia symboliserar scatter och snurrar du fram tre st sådana symboler aktiverar du free spins-läget, där du får välja mellan tre free spins-alternativ. Alla vinster multipliceras med insatsen per linje förutom för scatter. Alla vinster betalar vänster till höger förutom scatters som betalar var som helst. Endast högsta vinsten per aktiv vinstlinje betalas ut.

Spelautomaten har ett bonusläge som startar efter man på spelplanen lyckas få minst tre skattkistor. Du kommer få välja mellan fyra olika dörrar. Bakom en av dörrarna gömmer sig den gruvarbetande krokodilen Don Croco som sparkar ut dig om du väljer hans dörr. De andra dörrarna banar väg till nästa valomgång av dörrar samtidigt som de ger spelaren guldmynt.

Hugo som spelautomat är riktigt charmigt och har passande bakgrundsmusik. Du kan vinna upp till 100 000 mynt och den teoretiska återbetalningsprocenten ligger på 96,4 %.